FORÆDLING AF KORN VED HJÆLP AF FERMENTEREDE GULERØDDER
Efter omhyggelig vask bliver kornkernerne tilført gulerodsfermentat og lagt til spiring. På samme måde som i en surdej sker derefter en omdannelse af kornets stivelse. Den stivelse, der i tyndtarmen omdannes til glucose, bliver derfor frigjort langsommere. Effekten af dette er en meget beskeden stigning i blodsukkeret, fordi insulinfrigivelsen derfor er moderat. Den omdannede stivelse bidrager desuden til dannelse af kortkædede fedtsyrer i tyktarmen, hvorved der produceres energi, der er helt uafhængig af insulin. Stofskifterisiko pga. af en for hurtig stigning i blodsukkeret fulgt af præstationssvigt samtidig med fald i blodsukkerspejlet kan derfor forebygges.
„Toppingen“ med gulerodsfermentat giver desuden en bedre tekstur og en øget smagelighed på C‘Real Basics produkterne. På den måde er det muligt at give en velsmagende kornration med glyx-faktor. Foderet bliver således lav-glykæmisk, idet stivelse- og sukkerindholdet via fermenteringen er moduleret, hvilket forbedret stofskiftet og sørger for et afbalanceret blodsukkerspejl.
C´REAL BASICS BALANCE Hydrotermisk forklistret, ren kornblanding med lavt havre indhold til heste, der har et lidt nervøst temperament.