Pas på din hests sundhed i tørkeperioder – Græs og fruktan

Hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på græsset under tørkeperioder

Hesteejere står over for en udfordring i disse uger, hvor vejret er knastørt og varmt. Disse forhold skaber optimale betingelser for ophobning af fruktan i græsset, hvilket kan være skadeligt for hestene. Mens græsset har brug for fruktan for at vokse, kan det ikke vokse ordentligt, når der ikke tilføres tilstrækkeligt med vand. Resultatet er en ophobning af fruktan i græsset, hvilket kan være problematisk for hestene.

Fruktanens virkning på hestens fordøjelsessystem

Fruktan er et komplekst sukkermolekyle, som hestens tyndtarm ikke kan optage direkte. I stedet optages fruktanen af tarmbakterierne. Dog kan disse bakterier ikke håndtere store mængder stivelse og sukker. Derfor kan det tørre vejr, vi oplever i øjeblikket, hurtigt blive en udfordring for heste, der er følsomme over for sukker.

Sådan kan du hjælpe din hest med at håndtere fruktan

For at støtte hestens fordøjelsessystem under indgræsning, ved foderskifte eller i perioder med tørt vejr som det nuværende, kan det være en fordel at give hesten et tilskud, der hjælper med at regulere dens blodsukker. Her er nogle eksempler på produkter, der kan være gavnlige:

EquiGluco Sense fra Equidan Vetline

Nordic Blood Sugar Balance+ fra Nordic Horse

Glucogard fra St. Hippolyt Danmark

Hos PrimePet finder du et bredt udvalg af kvalitetsmærker, der sikrer, at din hest får det bedste. Vi ved, hvor vigtigt det er at tilbyde det rigtige til din hest, især når det kommer til dens sundhed og velvære.

Artiklen er skrevet af PrimePets ambassadør, Jordbrugsteknolog og rytter – Mathilde Fryba Christensen.

Besøg vores fysiske butik – Få hjælp til at finde de perfekte produkter

Hos os kan du få personlig og professionel assistance i vores fysiske butik. Vores erfarne personale står klar til at hjælpe dig med at finde de bedste produkter til dit kæledyr, uanset om det er foder, legetøj eller tilbehør.

Vi lytter til dine behov og guider dig til de optimale valg. Så kom forbi vores butik, hvor vi sammen kan sikre, at din hund, kat eller hest får det bedste produkt. Klik her for at se vores aktuelle åbningstider og planlæg dit besøg.

Se også disse indlæg

Nyhedsbreve

Vil du gerne modtage vores nyhedsbreve, kan du udfylde nedenstående formular og trykke ‘Tilmeld dig’. Når du er tilmeldt, vil du automatisk modtage en e-mail fra os med bekræftelse på din tilmelding. Modtager du ikke vores nyhedsbreve, anbefaler vi, at du tjekker dit “spam-filter”, og tilføjer PrimePet som godkendt afsender. 

Vi udsender max. 2-3 nyhedsbreve om måneden og du kan til enhver tid afmelde dig, ved at klikke på ‘Afmeld nyhedsbrev’ linket i bunden af de nyhedsmails du modtager fra os.

Dine data behandles efter vores privatlivspolitik, som du kan læse mere om her.

* Påkrævet
Vælg dit yndlingsdyr (sæt et eller flere krydser)

Opret din kundekonto

Ved at oprette en kundekonto hos PrimePet er det nemmere for dig at handle næste gang. Det er gratis at være oprettet som bruger. Du logger blot på med din mail og kodeord, og dine leveringsoplysninger er klar. Du kan samtidig se alle dine fakturaer på tidligere køb på www.primepet.dk.

Vil du være med i PrimePet Kundeklubben og få 10% rabat* samt mange andre fordele?

Som medlem af PrimePet Kundeklub får du altid 10% rabat* på hele webshoppen, mulighed for at oprette abonnement på vores varer og du er først til at modtage unikke tilbud på mail.

Vores PrimePet PLUS Kundeklub er særligt målrettet kunder i det Østlige Midtjylland. Med dette medlemskab får du også 10% rabat på hele webshoppen, mulighed for at oprette abonnement på alle varer i webshoppen, og dine ordrer bliver leveret GRATIS af vores egen chauffør/bil – uden vægtbegrænsning på din ordre!

* 10% rabat gælder alle ikke-nedsatte varer.

Dit medlemskab kan nemt opsiges med kun 5 dages varsel før hvert udløb (30 dage) .

Læs mere om vores to attraktive medlemskaber her.

Du kan også købe dit medlemskab nedenfor. Nemt, enkelt og hurtigt :)