Heste og Protein: Lær om vigtigheden af proteiner hos heste

Nu er stævnesæsonen og følsæsonen godt i gang og det er derfor ekstra vigtigt med fokus på protein!

Betydningen af protein i hestens ernæring

Nu er stævnesæsonen og følsæsonen godt i gang og det er derfor ekstra vigtigt med fokus på protein!

Det varer stadig lige lidt før vi får nyt grovfoder fra markerne, og forhåbentlig får det i år et højere indhold af protein end sidste år. I løbet af vinteren har vi set rigtig mange grovfoderanalyser med for lavt protein – og mange har haft heste, som har vist tegn på proteinmangel.

Protein spiller en afgørende rolle i hestens ernæring, da det er afgørende for dens vækst, udvikling, muskelopbygning og generelle sundhed.

Proteiner er opbygget af aminosyrer, som er byggestenene i kroppens celler, væv og organer.

Identificer proteinmangel hos din hest

Proteinmangel kan identificeres gennem forskellige symptomer:
Heste med proteinmangel kan have en generel dårlig muskelmasse og en tynd kropssammensætning. De kan også opleve nedsat energiniveau og manglende præstationsevne. Nedsat immunfunktion kan resultere i hyppigere infektioner og langsommere heling af sår.

For at forhindre proteinmangel hos heste, er det vigtigt at sikre, at de får en afbalanceret fodring med tilstrækkeligt indhold af proteiner af høj kvalitet.

Mistænker at din hest mangler protein?

Hvis du mistænker at din hest mangler protein, er græs en rigtig god proteinkilde. Har du ikke mulighed for at tilbyde din hest gode mængder frodigt græs, har vi flere produkter du kan supplere med, f.eks.:
• Equsana: Body Boost
• St. Hippolyt Danmark: Performance Fiber High Protein
• AVEVE Danmark: Muscle Boost
• Nordic Horse: Muscle Gain
• Agrobs Danmark: Amino Pur
• Equidan Vetline: Equibodybuild-E
• Blue Hors: Muscle Build
• Krafft: Muscle Up
• Amequ by Dangro: Spirulina Pellets

Se også disse indlæg

Nyhedsbreve

Vil du gerne modtage vores nyhedsbreve, kan du udfylde nedenstående formular og trykke ‘Tilmeld dig’. Når du er tilmeldt, vil du automatisk modtage en e-mail fra os med bekræftelse på din tilmelding. Modtager du ikke vores nyhedsbreve, anbefaler vi, at du tjekker dit “spam-filter”, og tilføjer PrimePet som godkendt afsender. 

Vi udsender max. 2-3 nyhedsbreve om måneden og du kan til enhver tid afmelde dig, ved at klikke på ‘Afmeld nyhedsbrev’ linket i bunden af de nyhedsmails du modtager fra os.

Dine data behandles efter vores privatlivspolitik, som du kan læse mere om her.

* Påkrævet
Vælg dit yndlingsdyr (sæt et eller flere krydser)

Opret din kundekonto

Ved at oprette en kundekonto hos PrimePet er det nemmere for dig at handle næste gang. Det er gratis at være oprettet som bruger. Du logger blot på med din mail og kodeord, og dine leveringsoplysninger er klar. Du kan samtidig se alle dine fakturaer på tidligere køb på www.primepet.dk.

Vil du være med i PrimePet Kundeklubben og få 10% rabat* samt mange andre fordele?

Som medlem af PrimePet Kundeklub får du altid 10% rabat* på hele webshoppen, mulighed for at oprette abonnement på vores varer og du er først til at modtage unikke tilbud på mail.

Vores PrimePet PLUS Kundeklub er særligt målrettet kunder i det Østlige Midtjylland. Med dette medlemskab får du også 10% rabat på hele webshoppen, mulighed for at oprette abonnement på alle varer i webshoppen, og dine ordrer bliver leveret GRATIS af vores egen chauffør/bil – uden vægtbegrænsning på din ordre!

* 10% rabat gælder alle ikke-nedsatte varer.

Dit medlemskab kan nemt opsiges med kun 5 dages varsel før hvert udløb (30 dage) .

Læs mere om vores to attraktive medlemskaber her.

Du kan også købe dit medlemskab nedenfor. Nemt, enkelt og hurtigt :)