Drikker din hest nok vand?

Heste har brug for tilstrækkeligt med vand for at opretholde deres generelle sundhed og præstation. En gennemsnitlig hest kan drikke mellem 20 og 60 liter vand om dagen, afhængigt af størrelse, aktivitetsniveau, temperatur og foderindtag. Det er vigtigt at sikre, at din hest har adgang til frisk vand til enhver tid.

Loven om hold af heste siger, at heste altid skal have fri adgang til frisk drikkevand, dog er det tilladt at de går uden, hvis de opholder sig på folden i maksimalt 4 timer.

En undersøgelse om drikkeadfærd hos heste har vist at heste, hvis de har valget, fortrækker at drikke af vandspejl, som f.eks. i en spand. Det vil være måden hvorpå heste ville finde vand i naturen. Dog viste undersøgelsen samtidig, at hestenes daglige indtag af vand var lige stort ved spand og vandkop med trykventil og derfor er der ingen sundhedsmæssige kompromisser.

Her er nogle råd til at hjælpe din hest med at drikke mere vand:

1. Altid ren vandkop eller drikkebalje

Sørg for, at vandbeholderen er ren og fri for snavs eller alger, da dette kan afskrække hesten fra at drikke.

2. Den rette vandtemperatur

Heste foretrækker ofte vand, der er lidt køligt, især i varmt vejr. Skift vandet regelmæssigt og sørg for at tilbyde friskt, tempereret vand.

3. Tilføj smag i vandet

Tilføjelse af en lille mængde æblejuice i vandet kan tiltrække nogle heste og opfordre dem til at drikke mere. Vær dog forsigtig med ikke at tilføje for meget sukker, da det kan være skadeligt for hestens helbred. Tilføjelse af smag i vandet, bør ikke gøres dagligt, men blot bruges som hjælp de dage, hvor hesten har brug for et ekstra væskeindtag – f.eks. ved hård træning i varmt vejr.

4. Gør vandet sjovere

Man kan også putte friske æbler i vandet, som hesten så fanger og dermed får lyst til at drikke vand – hold dog øje med din hest mens du gør dette.

5. Opblødning af foder

Hvis din hest får tørt foder kan du overveje at opbløde det i vand, eller give hesten en portion mash eller opblødte roepiller, som en ekstra væskekilde.

6. Tildeling af elektrolytter

Elektrolyttilskud kan hjælpe med at øge hestens tørst og er nyttige efter hård træning eller ved varmt vejr. Følg producentens anvisninger for korrekt brug af elektrolytter.

Elektrolytter fås både som piller, pulver, granulat, pasta, flydende og som velsmagende godbidder.

PrimePet forhandler alle de bedste brands indenfor tildeling af elektrolytter, f.eks. Nordic Horse, Salvana, Net-Tex, Marstall, TRM, Havens, Solanum, Equsana, Amequ, Brogaarden, NAF, Cavalor, Statera Horsecare, Blue Hors, St. Hippolyt, Equine America, Aveve, Derby, Equifirst mf. Se udvalget i webshoppen >>

Overvåg vandindtaget

Hold øje med, hvor meget din hest drikker dagligt, da unormalt lavt vandindtag kan være et tegn på sygdom eller andre problemer.

Du kan også tjekke om din hest er dehydreret ved at trække forsigtigt ud i det tynde hud på halsen og se om huden nemt glider ud igen. Bliver hudfolden stående kan det være et tegn på dehydrering.

Husk, at det er vigtigt at konsultere en dyrlæge eller en hesteekspert, hvis du er bekymret for din hests vandindtag eller helbred.

Se også disse indlæg

Nyhedsbreve

Vil du gerne modtage vores nyhedsbreve, kan du udfylde nedenstående formular og trykke ‘Tilmeld dig’. Når du er tilmeldt, vil du automatisk modtage en e-mail fra os med bekræftelse på din tilmelding. Modtager du ikke vores nyhedsbreve, anbefaler vi, at du tjekker dit “spam-filter”, og tilføjer PrimePet som godkendt afsender. 

Vi udsender max. 2-3 nyhedsbreve om måneden og du kan til enhver tid afmelde dig, ved at klikke på ‘Afmeld nyhedsbrev’ linket i bunden af de nyhedsmails du modtager fra os.

Dine data behandles efter vores privatlivspolitik, som du kan læse mere om her.

* Påkrævet
Vælg dit yndlingsdyr (sæt et eller flere krydser)

Opret din kundekonto

Ved at oprette en kundekonto hos PrimePet er det nemmere for dig at handle næste gang. Det er gratis at være oprettet som bruger. Du logger blot på med din mail og kodeord, og dine leveringsoplysninger er klar. Du kan samtidig se alle dine fakturaer på tidligere køb på www.primepet.dk.

Vil du være med i PrimePet Kundeklubben og få 10% rabat* samt mange andre fordele?

Som medlem af PrimePet Kundeklub får du altid 10% rabat* på hele webshoppen, mulighed for at oprette abonnement på vores varer og du er først til at modtage unikke tilbud på mail.

Vores PrimePet PLUS Kundeklub er særligt målrettet kunder i det Østlige Midtjylland. Med dette medlemskab får du også 10% rabat på hele webshoppen, mulighed for at oprette abonnement på alle varer i webshoppen, og dine ordrer bliver leveret GRATIS af vores egen chauffør/bil – uden vægtbegrænsning på din ordre!

* 10% rabat gælder alle ikke-nedsatte varer.

Dit medlemskab kan nemt opsiges med kun 5 dages varsel før hvert udløb (30 dage) .

Læs mere om vores to attraktive medlemskaber her.

Du kan også købe dit medlemskab nedenfor. Nemt, enkelt og hurtigt :)